Toyota roept meer dan een miljoen hybrides terug

Toyota roept meer dan een miljoen hybrides terug

Rij je met een hybride Toyota? Dan is de kans groot dat je binnenkort eens naar de dealer moet. De Japanse reus organiseert namelijk een gigantische terugroepactie. De auto’s lopen het risico op een kortsluiting die brand kan veroorzaken.

 

Toyota roept wereldwijd 1,026 miljoen hybride auto’s terug naar de dealer. Concreet gaat het om de Prius, Prius Plug-In en C-HR die zijn gebouwd tussen juni 2015 en mei 2018. Bijna 220.000 van die auto’s rijden in Europa rond. In een persbericht aan persbureau AFP verduidelijkt Toyota dat het probleem te maken heeft met de motorkabelboom. “Als er stof samenkoekt […] kunnen de trillingen van het rijden de isolerende mantel van de kabelboom doen afslijten en de kabel bloot doen liggen”.

Kortsluiting

Toyota vervolgt in hetzelfde bericht: “Onder die omstandigheden kan een kortsluiting ontstaan tussen de beschadigde kabels die hitte kan veroorzaken. In extreme gevallen en bij voldoende hitte-ontwikkeling kan dit tot brand leiden”. Toyota zegt verder dat elke auto moet worden nagekeken, wat een half uur tot 5 uur kan duren. Daarbij wordt de kabelboom nagekeken en indien nodig vervangen. Betrokken eigenaars worden uiteraard persoonlijk op de hoogte gebracht.


Publicité

Delen