UX : compacte en hybride SUV van Lexus origine

UX : compacte en hybride SUV van Lexus origine

Enkele dagen voor de officiële lancering in Genève, licht Lexus al een tipje van de sluier van de nieuwe compacte Lexus-SUV, de UX. Het is een hybride concurrent voor de Audi Q3, de Volvo XC40 en de BMW X1.

De productieversie van de compacte UX SUV heeft uiteindelijk geen hoekige of scherpe lijnen zoals de futuristische conceptversie (die in 2016 te zien was op de Mondial de l’Automobile). De nieuweling wordt de basisversie in het Lexus-gamma en zal de fakkel overnemen van de stilaan gedateerde CT. De vormtaal getuigt van karakter omwille van de gespierde vleugels. De achterkant die we op deze eerste beelden te zien krijgen, oogt eerder sober, al ziet het er naar uit dat er wel een lichtband komt die lichtunits met elkaar verbindt.

C-HR

Op technisch vlak deelt deze nieuweling het platform met Toyota’s C-HR. Luxedochter Lexus wil op dit ogenblik nog niet dieper ingaan op de technische specificaties van de UX. Deze nieuwe kleine SUV zal immers in Genève worden onthuld. Er volgt zowel een hybride versie als een turboversie op benzine, net als bij Toyota. We weten al wel dat de hybride motorisatie van de Lexus krachtiger zal worden dan de Toyota. Het ziet er naar uit dat men de 1.8 benzinemotor zal ruilen voor een tweeliter, die ook in de nieuwe Auris zal worden ingezet en ook die komt naar Genève. Eén en ander zal eerstdaags worden bevestigd

There are no photos with those IDs or post 6406 does not have any attached images!
Publicité

Delen