Vespa Elettrica kan binnenkort worden besteld

Vespa Elettrica kan binnenkort worden besteld

Het legendarische scootermerk Vespa kondigt zijn elektrische overstap ondertussen al een paar jaar aan. Vandaag komt aan het lange wachten een eind: over een paar dagen kunnen geïnteresseerde klanten hun Vespa Elettrica reserveren.

 

De Piaggio-groep begint deze maand september eindelijk met de productie van de elektrische afgeleide van zijn populaire Vespa, de Vespa Elettrica. Deze langverwachte (de eerste conceptversie stamt al uit 2016) elektrische versie van de meest beroemde scooter ter wereld wordt gemaakt in de fabriek in Pontedera in de provincie Pisa (Italië). Dat is dezelfde fabriek als die waar de “historische” Vespa in de lente van 1946 werd geboren.

Bestellen in oktober

Vanaf oktober zal je een exemplaar kunnen reserveren, maar dan wel enkel online via een specifieke website. Bovenop de klassieke aankoop zal het bedrijf naar eigen zeggen ook “innovatieve” financieringsformules aanbieden. De verkoop begint in Europa en breidt dan uit naar de Verenigde Staten en Azië tegen het begin van 2019, zo verduidelijkt Piaggio.

100 kilometer

Technisch gezien is de elektrische versie uitgerust met een elektromotor van 2 kW en zelfs 4 kW piekvermogen. Daardoor zou hij beter presteren dan een klassieke 500 cc-versie, zo zegt Piaggio. De Italiaanse constructeur belooft verder een rijbereik van tot 100 kilometer en een laadtijd van 4 uur.


Publicité

Delen