[Video] Aston Martin Valkyrie: hybride met het hart van de duivel

[Video] Aston Martin Valkyrie: hybride met het hart van de duivel

Aston Martin onthult binnenkort zijn superlatieve hybride hypercar Valkyrie. In afwachting van meer informatie over zijn hybride aandrijflijn maken we vandaag reeds kennis met de adembenemende details van zijn verbrandingsmotor. Een echt juweeltje met een kippenvelverwekkende soundtrack.

 

De Aston Martin Valkyrie wordt het uitstalraam van een van de meest geperfectioneerde verbrandingsmotoren uit de geschiedenis. Aston Martin en specialist Cosworth, dat aan het project heeft meegewerkt, willen “de ultieme uitdrukking van de verbrandingsmotor” creëren die de basis vormt van de toekomstige hybride hypersporter.

Pluimgewicht

Dit ‘juweeltje’ heeft een longinhoud van 6,5 liter verdeeld over 12 in een V-vorm opgestelde cilinders. Het blok kiest voor lichtgewicht materialen zoals titanium en voor een productieprocédé geïnspireerd op F1-techniek en weegt slechts 206 kilo. Dat is een ongelooflijk resultaat voor een 6.5-V12.

Meer dan 1.000 pk en 11.000 o/m

Hoewel hij het in tegenstelling tot de meeste moderne motoren zonder drukvoeding doet, ontwikkelt deze machtige atmosferische motor meer dan 1.000 pk (1.000 bhp of zo’n 1.014 pk) en een indrukwekkend koppel van 740 Nm. Een ander hallucinant cijfer: deze motor bereikt zijn piekvermogen bij 10.500 o/m en trekt dan nog door tot 11.000 o/m. In het filmpje dat Aston Martin heeft gepubliceerd kunnen we trouwens horen dat het blok een heel eigen stem heeft…

Elektroboost

En dan moet deze oppermachtige motor de Valkyrie niet eens op zijn eentje aandrijven. Hij wordt daarnaast namelijk nog bijgestaan door een hybride systeem waarvan de technische details binnenkort zouden worden onthuld, zo belooft Aston Martin.


Publicité

Delen