Video: Audi’s elektrische sportwagenconcept e-tron GT

Video: Audi’s elektrische sportwagenconcept e-tron GT

Audi nodigt ons uit om over een paar dagen kennis te maken met zijn concept e-tron GT. Voor wie geen geduld heeft, kregen we bij wijze van voorsmaakje alvast dit filmpje van de toekomstige elektrische sportcoupé.

 

Tijdens zijn jaarlijkse persconferentie in maart van dit jaar had Audi al aangekondigd dat het een elektrische sportcoupé op de markt wou brengen. Het wachten komt nu stilaan op zijn eind. Over een paar dagen onthult Audi in elk geval de concept e-tron GT op het salon van Los Angeles. Volgens Audi zou deze concept car voor 95 procent identiek zijn aan de productieversie die er later van zal worden afgeleid.

Prestigieuze neef

De elektrische GT van Audi deelt zijn technische gedeelte met een prestigieuze neef, de Porsche Taycan. Hij zou dus ook gebruik kunnen maken van snellaadtechnologie onder 800 volt. Daarmee moet hij 400 kilometer rijbereik kunnen recupereren in slechts 15 minuten aan een aangepaste laadpaal. Bij de officiële onthulling van de concept car zouden we meer technische details krijgen. Maar volgens onze Duitse collega’s zou de e-tron GT Concept tot 100 kWh aan stroom kunnen opslaan in zijn batterij, waarmee hij tot 500 kilometer ver zou geraken en tot 600 pk zou ontwikkelen.


Publicité

Delen