Video: Colruyt opent tweede waterstoftankstation van België

Video: Colruyt opent tweede waterstoftankstation van België

Colruyt Group heeft zijn eerste openbare waterstoftankstation geopend via zijn dochteronderneming DATS24. Het station staat in Halle en is het tweede in zijn soort in ons land, na dat op de Toyota-site in Zaventem.

 

Wie van plan is om een van de zeldzame auto’s op waterstof te kopen die je bij ons kan krijgen (de Toyota Mirai en Hyundai Nexo) kan voortaan terecht in het DATS24-station van Halle. Dat is het tweede station in ons land waar je deze brandstof kan tanken, na dat op de site van Toyota in Zaventem. Maar dat van Colruyt is wel uniek in zijn soort, omdat het de eerste keer is dat een waterstofpomp wordt geïntegreerd in een tankstation tussen de andere, traditionele brandstofpompen.

4 meer

“Dit eerste openbare waterstoftankstation blijft geen alleenstaand geval,” zo belooft Jef Colruyt, CEO van de Colruyt Group, bij de inwijding van deze pomp. “In de komende vijf jaar investeert onze groep nog eens 35 miljoen euro in de waterstofeconomie, vooral voor de inplanting van nog eens 4 nieuwe tankstations”. Het tweede zou volgend jaar openen in Wilrijk.

Groene stroom

Het waterstof dat deze stations verdelen, wordt ter plekke geproduceerd op basis van water met behulp van “schone” elektriciteit. Die wordt geproduceerd door Eoly, de energietak van de groep. Daarmee kan de potentiële “overproductie” van hernieuwbare energie door windmolens en zonnepanelen worden gebruikt om waterstof aan te maken.


Publicité

Delen