[Video] Cupra e-Racer: elektroracer met ijsverslaving

[Video] Cupra e-Racer: elektroracer met ijsverslaving

Cupra verfijnt de ontwikkeling van zijn concept e-Racer, die is ontwikkeld voor elektrisch autoracen. In dit filmpje leren we dat de bolide op een gewone testdag op circuit tot wel 200 kilo ijs nodig heeft om zijn 450 kilo zware batterijpakket te koelen.

 

Een paar weken geleden stelde het “nieuwe” merk Cupra, dat van Seat is afgescheurd, zijn concept e-Racer voor. Dat is een racewagen die is ontwikkeld om deel te nemen aan het toekomstige elektrische kampioenschap e-TCR. In dit filmpje leren we hoe ver de Spanjaarden staan met de ontwikkeling van de bolide en krijgen we meteen de technische fiche mee. Het maximumvermogen piekt op liefst 500 kW (680 pk) en hij ontwikkelt een indrukwekkend koppel van 960 Nm. Daarmee sprint hij van 0 naar 100 km/u in slechts 3,2 seconden, doorbreekt hij de 200 km/u-grens na 8,2 seconden en haalt hij een topsnelheid van 270 km/u. Het herladen van de batterijen duurt 50 minuten.

450 kilo batterij

In de technische fiche lezen we verder dat de Cupra e-Racer 1.575 kilo weegt, tegenover 1.150 kilo voor zijn evenknie met verbrandingsmotor die in het TCR is ingeschreven. De elektrische versie moet natuurlijk een batterijmodule meezeulen die op zichzelf al 450 kilo weegt. Verder leren we uit het filmpje dat deze batterij zwaar op de proef wordt gesteld tijdens het intensieve gebruik op circuit. De racer moet namelijk regelmatig naar de pits terugkeren om zijn batterijen een twintigtal minuten te gaan koelen met ijs. Op een gewone trainingsdag ‘verbruikt’ de Cupra e-Racer op die manier tot 200 kilo ijs enkel om zijn batterij fris te houden.


Publicité

Delen