Video – Jérôme D’Ambrosio en zijn Formule E dagen vliegtuigen uit…

Video – Jérôme D’Ambrosio en zijn Formule E dagen vliegtuigen uit…

Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways, dat een aantal E-Prix-races sponsort, pakt uit met een ongebruikelijke reclamestunt: een race tussen de Formule E van onze landgenoot Jérôme D’Ambrosio en twee van haar vliegtuigen.

Echt wereldschokkend kunnen we deze video niet noemen. Maar wie zich al lang afvroeg of een Formule E sneller optrekt dan een opstijgend lijnvliegtuig, krijgt hier een antwoord. Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways, officieel sponsor van de E-Prix van Parijs en New York, heeft de elektrische eenzitter van onze landgenoot Jérôme D’Ambrosio ingezet in een krachtmeting tegen een van haar Airbus A350’s terwijl die opstijgt op de internationale luchthaven van Hamad in Doha.

“Schone” race

Na deze eerste tweekamp tussen de 880 kilo lichte elektrische tweezitter en een vliegtuig dat tot 275.000 kilo kan wegen bij het vertrek, zijn we getuige van een tweede wedstrijd tussen de Formule E en een Boeing 787-8 Dreamliner die komt aanvliegen. De officiële reden voor de stunt is dat Qatar Airways de minst vervuilende racewagen wou confronteren met de twee ‘schoonste’ vliegtuigen die vandaag in gebruik zijn. Hum… Het geeft in elk geval mooie plaatjes.


Publicité

Delen