Video: Polestar, het avontuur begint

Video: Polestar, het avontuur begint

 

Polestar, het nieuwe prestigemerk van Volvo, stelt volgend jaar zijn vlaggenschip Polestar 1 voor. De definitieve versie zal in China van de band lopen, maar in Zweden zijn alvast 34 exemplaren met de hand geassembleerd. Het avontuur begint…

 

De langverwachte grote plug-in hybride coupé Polestar 1 komt volgend jaar op de markt. De productieversie zal van de band lopen in een nieuwe fabriek in het Chinese Chengdu, maar Polestar heeft ondertussen al wel 34 prototypes gemaakt in Göteborg (Zweden). Die met de hand gemaakte testwagens moeten een hele reeks proeven afleggen, waaronder de crashtests. Maar in Göteborg wordt ook de assemblage verfijnd van de vele koolstofvezel onderdelen waar de Polestar 1 uit is opgebouwd, wat trouwens een première is voor een productiemodel van de Volvo-groep. “De assemblage van deze ontwikkelingsprototypes betekent een nieuwe stap naar de productie van de Polestar 1,” zo zegt Thomas Ingelath, CEO van Polestar. “Deze eerste reeks auto’s geeft onze ingenieurs de mogelijkheid om de kleinste details te verfijnen zodat de Polestar 1 perfect wordt wanneer we halverwege volgend jaar beginnen met de productie van onze klantenauto’s”.

1.000 Nm

Ter herinnering: de 2+2-coupé van Polestar wordt aangedreven door een plug-in hybride aandrijflijn met in totaal 600 pk en 1.000 Nm. Het elektrische rijbereik ligt op liefst 150 kilometer dankzij een batterij van 34 kWh. Polestar biedt het model te koop aan (155.000 euro), maar het kan ook worden gehuurd via een soort premium all-in-formule.


Publicité

Delen