[Video] Polestar stelt het koolstofvezel van zijn ‘1’ zwaar op de proef

[Video] Polestar stelt het koolstofvezel van zijn ‘1’ zwaar op de proef

Voor zijn toekomstige plug-in hybride vlaggenschip kiest Polestar voor een koetswerk dat geheel in koolstofvezel is gemaakt. Een ‘luchtig’ kleedje, dat echter wel efficiënt tegen klappen op moet kunnen. Is dat gelukt?

 

Om het gewicht van zijn toekomstige vlaggenschip zo sterk mogelijk te drukken, heeft Polestar fors ingezet op koolstofvezel. De Polestar 1, die in 2019 op de markt wordt verwacht, heeft namelijk koetswerkpanelen in carbon voor de motorkap, de koffer, de deuren, de zijpanelen en het dak. Daarmee zou het totaalgewicht volgens Polestar met ongeveer 230 kilo afnemen. Maar het brengt de ontwikkelaars ook op onbekend terrein, want dit materiaal wordt hier voor het eerst toegepast binnen de Volvo-groep.

Berekeningen bevestigd

“Dit was een cruciaal moment in de ontwikkeling,” zo zei Polestar-CEO Thomas Ingenlath over de eerste crashtest met een prototype van de Polestar 1. “We moesten te weten komen of de ideeën en berekeningen die we hebben gebruikt bij de constructie van het model klopten – en dat was het geval,” zo voegde hij toe. De eerste exemplaren van de Polestar 1 die tegen de muur zijn opgeofferd (aan een snelheid van 56 km/u) in Volvo’s testcentrum in Göteborg maken dat het koolstofvezel kan worden toegepast in de productieversies, zo benadrukt Zef van der Putten, de ingenieur die met dit materiaal bezig is bij Polestar. “Het resultaat van deze eerste botsproeven bevestigt ons in onze keuze om het koetswerk van de Polestar 1 in koolstofvezel te maken”.


Publicité

Delen