Video: Renault EZ-Ultimo, zelfrijdende VIP-limo

Video: Renault EZ-Ultimo, zelfrijdende VIP-limo

De jongste telg van Renaults zelfrijdende drieling is een luxe pendelwagen geworden. Die gebruik je niet gewoon om je te verplaatsen, want de auto moet een “unieke en uitzonderlijke” ervaring bieden. Lang leve de toekomst?

 

De concept EZ-Ultimo die Renault heeft onthuld op het salon van Parijs vervolledigt de drieling van robotvoertuigen waarmee de Franse autobouwer nadenkt over de deelmobiliteit van morgen. Technisch gezien staat deze derde telg van de familie op hetzelfde elektrische platform als de concepts ZE-Go, die model stond voor de stedelijke deelmobiliteit, en EZ-Pro, de robot die wordt ingezet voor leveringen in de laatste kilometer. Deze keer wordt de EZ-Ultimo voorgesteld als een “emotionele robotwagen” die zijn passagiers vervoert “in het kader van een unieke en uitzonderlijke ervaring”.

Intieme ervaring

In tegenstelling tot de concept EZ-Go, die een soort grote pendelbus was, kunnen hier geen 10 of 15 mensen in. De concept EZ-Ultimo wil intiem, luxueus en high-end zijn. Deze pendelwagen richt zich volgens Renault op luchtvaartmaatschappijen (die hun klanten uit Eerste Klasse een waardige transfert van thuis naar de luchthaven kunnen bieden), luxehotels (voor een luxe vervoersdienst), reisbureaus (voor toeristische stadsbezoeken) enzovoort. Al die verschillende missies kunnen uiteraard enkel worden volbracht dankzij het autonome rijsysteem van niveau 4 in deze concept EZ-Ultimo.


Publicité

Delen