Video: Rivian R1T, de elektrische pick-up die Tesla uitdaagt

Video: Rivian R1T, de elektrische pick-up die Tesla uitdaagt

Op het salon van Los Angeles maken we kennis met Rivian, het jongste merk dat wil doorbreken op de markt van de elektromobiliteit. Qua openingssalvo pakken ze uit met de pick-up R1T, een elektrische mastodont die in 2020 wordt gelanceerd.

 

Het Amerikaanse merk Rivian gaat van start tijdens het salon van Los Angeles. Een paar uur voor dat salon zijn deuren opent, mogen we al kennis maken met hun pick-up, die de naam R1T kreeg. Daarmee werpt het Tesla de handschoen toe, want die constructeur heeft eerder al aangekondigd zich op de markt van de elektrische pick-up te willen storten, zonder echter officieel concrete plannen voor te stellen. Rivian wil trouwens nog een minder utilitaire afgeleide maken van zijn pick-up, de SUV R1S. Daar zullen we ook kennis mee maken in Los Angeles, tijdens de officiële opening van het salon. Die grote SUV komt dan weer de Model X van Tesla uitdagen.

105 tot 180 kWh

De bijna 5,5 meter lange pick-up R1T die Rivian nu alvast heeft onthuld zal verkrijgbaar zijn met drie batterijpacks. Eerst komt hij op de markt met 135 en 180 kWh, en later komt er een instapversie met 105 kWh. Het grootste accupakket moet volstaan voor een rijbereik van meer dan 600 kilometer. Qua prestaties zullen de vier elektromotoren tot meer dan 700 pk ontwikkelen in de meest gespierde variant.

Ongeveer 55.000 euro

In tegenstelling tot andere nieuwkomers in de wereld van de elektromobiliteit heeft Rivian al een fabriek om zijn toekomstige modellen te assembleren: een oude Mitsubishi-site in de buurt van Illinois. Rivian heeft verder al bevestigd dat de pick-up in 2020 op de markt komt. In de Verenigde Staten kondigt het merk een basisprijs aan van 61.500 dollar, omgerekend zo’n 55.000 euro.


Publicité

Delen