Video: Unieke en… elektrische Bugatti Chiron

Video: Unieke en… elektrische Bugatti Chiron

Neen, Bugatti heeft niet plots het licht van de elektromobiliteit gezien. Onder de motorkap van de Chiron ligt nog steeds een monsterlijke W16 met 1.500 pk. Maar Lego heeft zich aan een behoorlijk maf project gewaagd: het heeft een rijdende Chiron op ware grootte nagemaakt. Zijn elektromotor houdt het echter bij een bescheiden 5,3 pk.

Lego heeft eerder al in zijn aanbod een knappe, zelf te bouwen Bugatti Chiron (3.600 stukjes) opgenomen, tot jolijt van (grote) kinderen. Maar vandaag heeft het Deense bedrijf zich aan een veel grotere uitdaging gewaagd: een Lego-Chiron op ware grootte, die ook echt kan rijden dankzij een elektrische aandrijving. Om de 1,5 ton zware plastic Chiron voort te stuwen, heeft het team meer dan 2.300 kleine “Power Functions”-elektromotortjes uit de Lego-catalogus gecombineerd.

92 Nm

Het geheel ontwikkelt in totaal 5,3 pk en een toch niet onaardig koppel van 92 Nm. Een top van 420 km/u zoals de echte Chiron zit er daarmee niet echt in, maar Andy Wallace, de officiële testpiloot van Bugatti, kon er toch even mee gaan rijden om dit toffe promofilmpje te schieten. In totaal kroop meer dan 13.438 uur ontwikkelings- en bouwtijd in dit toch ietwat bizarre project… dat de ingenieurs van Bugatti misschien wel op ideeën kan brengen?


Publicité

Delen