[Video] Volkswagen toont zijn ID tijdens testwerk

[Video] Volkswagen toont zijn ID tijdens testwerk

De in 2016 voorgestelde conceptcar ID komt binnenkort tot leven. Volgend jaar onthult Volkswagen namelijk de definitieve lijnen van zijn eerste elektrische model voor massaproductie. Om ons ongeduld nog wat te temperen mogen we alvast even kijken naar de eerste gecamoufleerde testprototypes.

 

De eerste elektrische auto die is ontwikkeld op het MEB-platform voor elektrische aandrijving van de VW-groep wordt in 2019 onthuld. Begin 2020 komt hij dan op de markt. Het is dus hoog tijd voor Volkswagen om een tandje hoger te schakelen met zijn testwerk… maar ook met zijn promotiecampagne. Daarom krijgen we vandaag deze eerste officiële foto’s en een filmpje te zien van testprototypes in Zuid-Afrika. Natuurlijk zijn deze prototypes nog stevig gecamoufleerd. Maar we zien toch alvast dat hij zeer korte overhangen heeft en dat zijn algemene lijn naar die van een eenvolumer neigt om zoveel mogelijk binnenruimte vrij te maken.

Minder dan 30.000 euro?

Volkswagen belooft ter herinnering dat dit elektrische model voor massaproductie “betaalbaar” wordt. Hij zou ongeveer even duur worden als een Golf diesel, dus zeker minder dan 30.000 euro. Of toch in zijn instapversie, waarvan het batterijpack goed zou moeten zijn voor een rijbereik van 330 kilometer op de WLTP-cyclus, zo lezen we in de eerste informatie die Volkswagen vrijgeeft. Er zullen echter ook nog andere packs worden aangeboden om aanvankelijk tot 550 kilometer aan rijbereik op de WLTP-cyclus te garanderen.


Publicité

Delen