[Video] Zin in een klassieke Mustang… op elektriciteit?

[Video] Zin in een klassieke Mustang… op elektriciteit?

De Ford Mustang is in het collectieve geheugen onlosmakelijk verbonden met zijn roffelende “dikke V8”. Maar daar zou verandering in kunnen komen. Het Britse bedrijf Charge Automotive biedt namelijk een knappe elektrische ombouwkit aan voor klassieke Mustangs uit de jaren 1960.

 

Ford heeft zelf al aangekondigd dat zijn gamma over een paar maand zal worden aangevuld met een elektrische Mustang. In afwachting daarvan heeft het Britse bedrijf Charge Automotive zijn eigen interpretatie van het concept voorgesteld. In dit geval is er echter geen sprake van een “futuristische” Mustang, want de Britten hebben een klassieke versie omgebouwd tot een elektrische auto. Concreet assembleert Charge Automotive onder licentie het traditionele koetswerk van de Mustangs uit de jaren 1960, als Fastback (coupé) of als cabriolet.

499 exemplaren

Charge Automotive kondigt een tot 499 exemplaren beperkte productie aan, waarvan de eerste exemplaren in september 2019 zouden worden geleverd. Let wel: de ‘basisprijs’ van de fluisterstille musclecar is liefst 200.000 pond of zo’n 230.000 euro volgens de huidige wisselkoers.

64 kWh

Onder dat klassieke kleedje ligt een batterij van 64 kWh, die volgens Charge Automotive goed moet zijn voor een rijbereik van 200 kilometer. Het elektrisch vermogen wordt naar wens doorgegeven aan de achterwielen of aan de vier wielen. In totaal ontwikkelt de elektrische Mustang 300 kW (408 pk) en een indrukwekkend koppel van 1.200 Nm. Dat volstaat voor een spurtje van 0 naar 100 km/u in slechts 3,09 seconden… zonder dat er een woeste V8 aan te pas komt.


Publicité

Delen