Video: zonder laden van Londen naar Brussel, kan dat?

Video: zonder laden van Londen naar Brussel, kan dat?

De groep Jaguar Land Rover houdt wel van een uitdaging. Jaguar heeft daarom beslist om van Londen naar Brussel te rijden met zijn elektrische SUV I-Pace zonder onderweg te laden. En door onderweg onder het Kanaal te rijden…

 

Het officiële WLTP-rijbereik van Jaguars elektrische SUV I-Pace met zijn batterij van 90 kWh bedraagt 470 kilometer. Dat volstaat uiteraard ruimschoots voor de meeste dagelijkse verplaatsingen, maar dit rijbereik kan misschien wat griezelig overkomen voor bestuurders die af en toe wat verder willen rijden. Om aan te tonen dat die vrees ongegrond is, heeft Jaguar beslist om een kleine stunt uit te halen: het is met zijn elektrische SUV van Londen naar Brussel gereden op één enkele lading. En de auto is de 50 kilometer lange tunnel onder de Noordzee zelf doorgereden en kon die afstand dus niet met de trein afleggen.

41 omwentelingen

“Door deze trip van 369 kilometer van Londen naar Brussel af te leggen op één batterijlading en daarbij nog meer dan genoeg rijbereik over te houden bij aankomst hebben we bewezen dat onze SUV perfect geschikt is voor langere trajecten,” zo zegt Stephen Boulter, de ingenieur van Jaguar die de rit op poten zette. Toen de auto aankwam in Brussel na een lange trip over de snelweg met flink wat files en onder zeer hoge zomerse temperaturen, had hij nog 8 procent lading over, wat genoeg is voor 32 kilometer, zo zegt Jaguar. De Britten gaven trouwens aan dat de I-Pace in zijn rit tussen de twee hoofdsteden maar net zoveel stroom heeft verbruikt als een windmolen produceert in 41 omwentelingen van zijn wieken.


Publicité

Delen