Volkswagen I.D. R Pikes Peak: naar de hoogste toppen

Volkswagen I.D. R Pikes Peak: naar de hoogste toppen

Volkswagen stelt de jongste telg voor van zijn elektrische I.D.-familie: de I.D. R Pikes Peak. In tegenstelling tot de vorige conceptcars komt er van deze geen productieversie. Hij moet wel het imago van de elektrische auto naar hogere toppen brengen.

Zoals zijn naam duidelijk aangeeft is de concept I.D. R Pikes Peak ontwikkeld om deel te nemen aan de beroemde Amerikaanse heuvelklimrace op de Pikes Peak, een “legende” uit de autosportgeschiedenis die al sinds 1916 wordt georganiseerd. Volkswagen wil het evenement gebruiken ter promotie van zijn toekomstige elektrische familie door er een gespierde telg van in de autosport in te zetten. Volgens onze landgenoot Sven Smeets, directeur van Volkswagens Motorsportafdeling, moet de I.D. R Pikes Peak “de efficiëntie aantonen van de toekomstige elektrische technologie van Volkswagen in een competitieve omgeving”.

8 min 57 s

Het record voor de elektrische categorie in Pikes Peak is sinds 2016 in handen van de Nieuw-Zeelander Rhys Millen aan het stuur van een bolide met de naam e0 PP100. Hij bereikte de top in 8 min 57,118 s. Voor Volkswagen neemt de Fransman Romain Dumas het stuur van de I.D. R Pikes Peak op de 19,99 kilometer lange weg. Afspraak op 24 juni om te zien of de slagkracht van Volkswagen zijn doel heeft bereikt. Ter herinnering: het eerste elektrische productiemodel van de I.D.-familie moet eind 2019 het licht zien.

 


Publicité

Delen