Volkswagen ID. Roomzz: grootheidswaanzin?

Volkswagen ID. Roomzz: grootheidswaanzin?

Volkswagen verwelkomt een nieuwe elektrische conceptcar in zijn ID-familie. Die heet Roomzz en heeft de vorm van een SUV die aan grootheidswaanzin lijkt te lijden. Productiestart is bevestigd voor 2021.

 

De op het salon van Shanghai voorgestelde ID. Roomzz vervolledigt de familie van conceptcars die de toekomstige elektrische modellen van Volkswagen aankondigen. Dit specifieke prototype verwijst naar de komst van een meer dan 5 meter lange SUV met drie stoelenrijen. Instappen gaat via grote zijdelingse schuifdeuren die omgekeerd openschuiven.

2021, maar…

De grote SUV is niet gewoon een vingeroefening: Volkswagen bevestigt dat hij in 2021 in productie gaat. Hij is dan echter wel hoofdzakelijk voor China bestemd. De Duitse groep wil nog niet bevestigen of deze elektrische giga-SUV ook elders in de wereld op de markt zou komen.

82 kWh

Technisch gezien heeft de conceptcar een accupakket dat 82 kWh aan stroom kan opslaan. Dat zou volgens de eerste informatie van Volkswagen volstaan voor een rijbereik van meer dan 450 kilometer op de NEDC-cyclus. Om zich voort te bewegen heeft de SUV twee elektromotoren (een per as) die hem vierwielaandrijving geven. In totaal schopt het geheel het tot 225 kW (306 pk), waardoor de grote SUV van 0 naar 100 km/u sprint in 6,6 seconden en een topsnelheid haalt van 180 km/u.


Publicité

Delen