Volkswagen onthult « Vizzion » berline die in 2022 komt

Volkswagen onthult « Vizzion » berline die in 2022 komt

Na een eerste schets als voorproefje krijgen we hier de officiële beelden van het I.D. Vizzion concept te zien. Het is de voorbode van een grote elektrisch aangedreven sedan die het  tijdperk van elektrisch en autonoom rijden inluidt bij Volkswagen.

Vanaf 2020 lanceert Volkswagen zijn grote elektrische offensief. Eén en ander wordt voorafgegaan door verschillende concepten onder de merknaam I.D. Het gaat om een compacte I.D. sedan, een I.D. CROZZ SUV en het I.D. minibusje: BUZZ. Enkele dagen geleden kregen we ook al te horen dat Volkswagen het gamma wil uitbreiden met de I.D. Vizzion. Hier gaat het over een toekomstige topberline, zeg maar een verre verwant van de Phaeton.

111 kWh

Deze lange sedan (5.16 m) beschikt over een batterij van 111 kWh die in het platform wordt geïntegreerd. Daarmee haalt deze nieuwe Volkswagen volgens de WLTP-cyclus een actieradius van 665 km. Qua aandrijving rekent deze conceptwagen op twee elektromotoren: de eerste drijft de voorwielen aan en ontwikkelt 75 kW (102 pk) en de tweede bedient de achterwielen en is 150 kW (204 pk) sterk. Volkswagen kondigt potige prestaties aan, rekening houdend met de proporties van de wagen. De oefening van 0 tot 100 km/u lukt in 6,3s en topsnelheid wordt beperkt tot180 km/u.

Productie voor 2022

Hebt u plannen hebben om deze VW-concurrent van de Tesla Model S te bestellen? De Duitse fabrikant geeft aan om de productie uiterlijk in 2022 op te starten. Volkswagen geeft aan dat dit model in een eerste fase over conventionele bedieningsorganen (stuur, pedalen, …) zal beschikken. Maar het is de bedoeling dat het model gaandeweg kan worden aangepast aan diverse stadia van autonome mobiliteit, waardoor stuur en pedalen niet langer noodzakelijk zullen zijn. Je zal deze Volkswagen dan eenvoudig kunne besturen aan de hand van stemcommando’s, gebaren of zelfs via “augmented reality”. Die variante voorziet Volkswagen tegen 2025.


Publicité

Delen