Volkswagen reserveert voor 20 miljard euro batterijen

Volkswagen reserveert voor 20 miljard euro batterijen

Volkswagen meldt dat het in China en Europa voor 20 miljard euro contracten heeft getekend voor de bevoorrading van grondstoffen voor de batterijen van zijn toekomstige geëlektrificeerde modellen. Voor de Noord-Amerikaanse markt zou nog zeer binnenkort een akkoord worden bereikt.

Onlangs konden we nog op basis van een studie van EY melden dat de Duitse auto-industrie is begonnen aan een indrukwekkend offensief op het vlak van de elektromobiliteit. Dat wordt vandaag bevestigd met een aankondiging van de baas van de Volkswagen-groep, Matthias Müller. Hij heeft namelijk net voor in totaal 20 miljard euro strategische akkoorden getekend met leveranciers van batterijcellen in Europa en China. Een vergelijkbaar akkoord met een leverancier in Noord-Amerika zou snel volgen.

3 miljoen per jaar

Die akkoorden zijn onontbeerlijk gezien de ambities van de Duitse reus. Het bedrijf wil jaarlijks 3 miljoen geëlektrificeerde modellen gaan bouwen tegen 2025. En die hebben uiteraard allemaal batterijen nodig. Die zijn broodnodig om de wereldwijde koppositie te kunnen halen die de Volkswagen-groep ambieert met zijn “Roadmap E”-plannen. Ter herinnering: tegen 2025 wil de groep liefst 80 geëlektrificeerde modellen op de markt brengen.

3 elektrische modellen tegen eind dit jaar

Nog dit jaar komen er van die 80 modellen al 11 op de markt, waarvan 3 zuiver elektrische. De aftrap zou worden gegeven door de Audi e-tron, die in onze Belgische fabriek wordt gebouwd en die je trouwens al op de openbare weg kan tegenkomen. Vanaf 2019 zou het tempo nog omhoog gaan en komt er tot 2025 gemiddeld één geëlektrificeerd model per maand bij.

 


Publicité

Delen