Volkswagen werkt aan elektrisch deelwagenconcept

Volkswagen werkt aan elektrisch deelwagenconcept

Niet alleen elektromobiliteit lijkt de toekomst te zijn, maar ook deelwagens. Grote constructeurs beginnen zich langzaamaan voor te bereiden op deze omslag. Kijk maar naar VW, dat net een tipje van de sluier heeft opgelicht van zijn toekomstige dienst WE.

Nadat Renault eerder deze week bevestigde dat het minstens 2.000 elektrische auto’s wil gaan aanbieden in de Franse hoofdstad, heeft nu ook Volkswagen wat details prijsgegeven over zijn toekomstige deelwagendienst. Die verkeert nog in de embryonale fase, maar heeft een veelbelovende toekomst. Met zijn dienst WE wil Volkswagen zijn eigen platform in dit genre gaan aanbieden vanaf 2019.

Enkel elektrisch

Vanaf volgend jaar wordt het WE-platform enkel op de Duitse markt aangeboden, maar daarna wordt het naar de andere belangrijke Europese, Amerikaanse en Aziatische markten uitgerold vanaf 2020, zo verduidelijkt Volkswagen. Het systeem bestaat uit een geheel van volledige mobiliteitsoplossingen, zowel voor korte trajecten als voor lange reizen van meerdere dagen. Bovendien zegt VW dat deze WE-vloot volledig zal bestaan uit zuiver elektrische modellen, zoals de concept I.D. WE die het zopas heeft onthuld.


Publicité

Delen