Volkswagens elektrische opdracht volbracht

Volkswagens elektrische opdracht volbracht

Is het een goed voorteken voor de toekomstige elektrische I.D.-autofamilie van Volkswagen? Het raceprototype I.D. R is in elk geval geslaagd in zijn opdracht door bij zijn beklimming van de beroemde Pikes Peak een recordtijd neer te zetten.

Verrassing: de Duitse autobouwer Volkswagen is er het voorbije weekend niet alleen in geslaagd om het elektrische record op de Pikes Peak-heuvelklim met meer dan een minuut te kloppen, want het heeft zelfs het algemene record verbroken. Dat stamde al uit 2013 en was gevestigd door Sébastien Loeb met een Peugeot 208 T16.

Liefst 16 seconden beter

De indrukwekkende racer met een gecumuleerd vermogen van 500 kW (680 pk) die Volkswagen heeft ontwikkeld, klopte het voorbije weekend dus niet alleen het klimrecord voor zuiver elektrische auto’s. Neen, de I.D. R Pikes Peak verslond de 19,99 kilometer en 156 bochten van de beroemde heuvelklimrace in 7 min 57 s en 148 honderdsten en was daarmee zelfs 16 seconden sneller dan de nochtans 200 pk sterkere 208 T16 (875 pk). Romain Dumas werd aan het stuur van de elektroracer dus de eerste coureur die de ver boven de wolken gelegen finishlijn van de beroemde heuvelklimrace wist te overschrijden in minder dan 8 minuten.

 

 


Publicité

Delen