Volvo S90L Excellence komt in 2019 bij ons op de markt

Volvo S90L Excellence komt in 2019 bij ons op de markt

Je bent op zoek naar een plug-in hybride limousine? Dan hebben we goed nieuws: de lange en ultraluxe versie van de Volvo S90, die oorspronkelijk alleen voor China bedoeld was, komt volgend jaar bij ons op de markt. De S90L Excellence is enkel verkrijgbaar met de plug-in hybride aandrijflijn T8 Twin Engine.

 

U vindt Duitse of Britse limousines te klassiek? Weet dan dat de S90L Excellence, de lange en ultraluxueuze versie van de grote berline uit de Volvo-catalogus, zich opmaakt om verder te trekken dan zijn Chinese geboortegrond om ook naar andere markten te gaan. De Belgische invoerder heeft zelfs al een officieel prijskaartje gekleefd op de grote Zweed: reken op een startprijs van 111.900 euro. Voor dat geld krijg je de plug-in hybride aandrijflijn van de T8 Twin Engine-versie, die de enige beschikbare motorversie wordt voor dit vlaggenschip van Volvo. In de prijslijst is ook al de CO2-uitstoot op de gecorreleerde NEDC-cyclus te vinden: 52 g/km. Maar voor we dat ook allemaal in het echt mogen meemaken, is toch nog enig geduld vereist: onze nationale invoerder verwacht de eerste exemplaren pas eind volgend jaar in België te kunnen gaan leveren.

+ 12 centimeter

De SUV XC90 is bij ons al verkrijgbaar in het topuitrustingsniveau Excellence, maar die verandert niets aan de wielbasis van de klassieke XC90. De berline S90L Excellence geniet daarentegen 12 centimeter extra koetswerk tussen zijn assen. Vandaar de ‘L’ in zijn naam. De wielbasis van de Zweed groeit daarmee tot 3,06 meter zodat je achterin een vorstelijke hoeveelheid ruimte geniet.

Vierzittter

Laatste detail: terwijl de S90L in China wordt aangeboden in een driezitsconfiguratie, zodat voor de passagier rechts achterin een “bed” uit First Class wordt vrijgemaakt, zal die optie bij ons niet beschikbaar zijn. In België is de S90L er enkel in een meer traditionele vierzitsversie. Dat neemt niet weg dat de passagiers achterin absoluut worden gepamperd op hun aparte stoelen met elektrische verstelbaarheid, verwarming, ventilatie en een massagefunctie. Bovendien is een ijskast gemonteerd op maat van een champagnefles en mondgeblazen Orrefors-kristalglazen.


Publicité

Delen