Volvo Trucks onthult eerste elektrische vrachtwagen

Volvo Trucks onthult eerste elektrische vrachtwagen

Volvo heeft het doek getrokken van zijn eerste elektrische vrachtwagen, de FL Electric. Die is bedoeld voor vuilnisophalers en voor distributie in stadscentra, zonder uitstoot of lawaai.

Alleen zij die nog nooit ’s morgens zijn gewekt door het geluid van de vuilniswagen die voor dag en dauw voor zijn deur stopt zal dit geen goed nieuws vinden. Volvo heeft namelijk net zijn eerste zuiver elektrische vrachtwagen onthuld die in de eerste plaats is bedoeld voor het ophalen van huisafval. Maar hij kan ook worden ingezet voor leveringen in de stad. Volvo wil zijn eerste zuiver elektrische vrachtwagen volgend jaar al op de markt brengen in Europa.

300 kilometer rijbereik

Naast deze eerste foto’s geeft Volvo ook nog de technische fiche mee van zijn FL Electric. Zijn elektromotor ontwikkelt een piekvermogen van 185 kW (252 pk) en een continu vermogen van 130 kW (177 pk), terwijl het koppel op 425 Nm ligt. De overbrenging gebeurt via een tweetrapsautomaat. Naargelang van de behoefte kan de vrachtwagen 2 tot 6 lithiumbatterijen krijgen met een opslagcapaciteit van 100 tot 300 kWh. Dat zou volgens Volvo Trucks moeten volstaan voor een rijbereik van maximaal 300 kilometer. De lege batterijen kunnen worden herladen aan een wisselstroompunt aan maximaal 22 kW (laadtijd van ongeveer 10 uur) of in minder dan 2 uur snelladen aan gelijkstroom met een vermogen van 150 kW.

There are no photos with those IDs or post 7154 does not have any attached images!
Publicité

Delen