Volvo werkt aan pittige hybrides onder de naam Polestar Engineered

Volvo werkt aan pittige hybrides onder de naam Polestar Engineered

Nu het label Polestar een volledig zelfstandig merk is geworden, kleeft Volvo voortaan het logo “Polestar Engineered” op zijn toekomstige gespierde modellen. Al krijgen die enkel nog een geëlektrificeerde aandrijflijn.

Volvo meldt dat er tussen zijn traditionele gamma en zijn nieuwe sportmerk Polestar modellen komen met het label “Polestar Engineered”. Die staan een trapje hoger dan de R-Design-versies en beperken zich dus niet tot een sportievere aankleding. Volvo verduidelijkt dat het gaat om “een volledig pakket, waarbij de velgen, de remmen, de ophanging en de controle-unit van de motor zijn geoptimaliseerd door de ingenieurs van Polestar”.

60-reeks

Aanvankelijk wordt het nieuwe label op de modellen van de 60-reeks van Volvo gekleefd: eerst op de berline S60, die binnenkort op de markt komt. Maar ook de break (V60) en de SUV (XC60) met Polestar-sausje zitten in de pijplijn. Let wel: Volvo zegt dat het telkens om een productie in beperkte reeks gaat. Maar die zou wel wereldwijd verkrijgbaar zijn, dus ook in Europa.

Hoger vermogen

Bij wijze van smaakmaker geeft Volvo al wat informatie over de technische details van de berline S60 T8 Twin Engine Polestar Engineered (in Amerikaanse configuratie), die binnenkort wordt onthuld. Het vermogen van zijn plug-in hybride aandrijflijn T8 Twin Engine gaat van 400 naar 415 pk en het koppel van 640 naar 670 Nm.


Publicité

Delen