Volvo XC40 gaat elektrisch in 2019

Volvo XC40 gaat elektrisch in 2019

In de zijlijn van de voorstelling van zijn nieuwe berline S60 heeft Volvo zijn intentie bevestigd om een zuiver elektrische versie te bouwen van zijn kleine SUV XC40. Die zou volgend jaar al op de markt komen.

Volvo had eerder al gemeld dat het een plug-in hybride en een zuiver elektrische versie zou maken van zijn populaire compacte SUV XC40, maar heeft die voornemens nu heel concreet bevestigd tijdens de onthulling van zijn nieuwe berline S60 op Amerikaanse bodem. De Zweden hebben zo verklapt dat deze eerste zuiver elektrische auto in zijn catalogus op de markt zou komen net na de lancering van het tweede model van de Polestar-familie. Die laatste, de Polestar 2, wordt een klein broertje van de exclusieve Polestar 1 en zou in 2019 op de markt komen, eveneens met een zuiver elektrische aandrijving.

Ook XC90 wordt elektrisch

In tegenstelling tot andere premiummerken zoals bijvoorbeeld Mercedes, die een aparte elektrische modellenfamilie op poten zetten, wil Volvo gewoon zijn bestaande modellen elektrisch maken en de klant de keuze laten. We weten trouwens al dat het tweede elektrische model van Volvo ook een SUV wordt, maar dan wel in een flink grotere maat. Het wordt namelijk het topmodel van de familie, de XC90, die na de kleine XC40 de tweede elektrische auto van het gamma wordt. Al moeten we die niet voor 2021 verwachten.


Publicité

Delen