VW stuurt 2.000 elektrische deelwagens naar Berlijn

VW stuurt 2.000 elektrische deelwagens naar Berlijn

Vanaf volgend jaar stelt Volkswagen 2.000 elektrische deelwagens ter beschikking in de stad Berlijn. Dat is meteen het startschot voor het enorme deelwagenproject “We Share” van de groep, dat later naar allerlei andere metropolen zou worden uitgerold.

 

Zoals Volkswagen onlangs beloofde, wil het een systeem voor deelmobiliteit gaan aanbieden onder de naam “We Share”. De eerste vloot van deelwagens wordt uitgerold in de Duitse hoofdstad Berlijn en bestaat eerst uit 1.500 e-Golfs wanneer het van start gaat in het tweede trimester van 2019. Daar worden dan vrij snel nog 500 e-Ups aan toegevoegd. Deze 2.000 elektrische auto’s “van de oude generatie” zullen later stapsgewijs worden vervangen door de eerste modellen van de toekomstige elektrische familie van VW, de I.D.-reeks, die in 2020 op de markt komt.

Micromobiliteit

We Share biedt autodelen aan volgens het free floating-principe, wat betekent dat een elektrische auto voor klanten beschikbaar is zonder dat ze die na gebruik in een specifiek station moeten achterlaten. Na deze eerste vloot van elektrische auto’s belooft VW trouwens nog een aantal “kleinere voertuigen” voor oplossingen rond micromobiliteit.

Meer dan 1 miljoen

Als het programma in Berlijn goed gelanceerd is, dan wordt We Share van VW tegen 2020 uitgebreid naar andere metropolen in Duitsland, maar ook in andere Europese en Noord-Amerikaanse steden. Volkswagen zegt eerst te mikken op steden met meer dan één miljoen inwoners.


Publicité

Delen