Waalse regering bevestigt komst van 256 extra laadpalen

Waalse regering bevestigt komst van 256 extra laadpalen

Eindelijk komt er schot in de zaak: de Waalse Gewestregering meldt dat het 256 extra laadpalen, goed voor 512 laadpunten, wil installeren. Dat zijn er meer dan de 100 palen die aanvankelijk waren aangekondigd. De werken beginnen in 2019.

 

In april jongstleden kondigde Wallonië zijn intenties aan om zijn laadpalennetwerk uit te breiden. Dat netwerk is vandaag namelijk in alle eerlijkheid nog bijzonder schraal. Maar nu bevestigt de Waalse Gewestregering 9 projecten te hebben weerhouden na zijn oproep tot kandidaatstellingen begin dit jaar.

Budget opgetrokken

In april van dit jaar was een budget van 400.000 euro uitgetrokken voor 100 laadpalen (200 laadpunten), maar als gevolg van de respons op de oproep tot het indienen van projecten meldt Wallonië alternatieve financieringsmethodes te hebben bedacht om de locaties die in aanmerking komen te betalen. In totaal is zo een budget van 786.517 euro vrijgemaakt, onder meer via het Kyoto-fonds, zodat negen projecten konden worden uitgekozen. En die zijn goed voor 256 laadpalen en 512 laadpunten.

Begin 2019

De eerste installatiewerken gaan begin 2019 van start. Wallonië wil de exacte adressen nog niet vrijgeven. Het verduidelijkt echter wel dat de eerste installaties “zullen gebeuren in zones waar de vraag naar laadpalen potentieel groter is dan het aanbod. Daarna is het de bedoeling om het hele Waalse grondgebied te dekken”.

Andere projecten volgen

Begin dit jaar zal trouwens een nieuwe tender worden gelanceerd, gevolgd door een per jaar tot en met 2022.


Publicité

Delen