Wallonië maakt 7 miljoen euro vrij voor “zachte mobiliteit”

Wallonië maakt 7 miljoen euro vrij voor “zachte mobiliteit”

De Waalse regering heeft een som van 7.234.032 euro vrijgemaakt voor de uitwerking van een reeks projecten rond “zachte mobiliteit”. Dat gaat in de eerste plaats naar nieuwe fietswegen. Bijna 80 projecten krijgen subsidies. In dit lijstje kan je nagaan waar die liggen.

 

Het is een eufemisme om te zeggen dat Wallonië niet bepaald goed voorzien is van fietswegen… Daar zou op termijn (toch een beetje) verandering in komen nu de Waalse regering een budget van iets meer dan 7 miljoen euro heeft goedgekeurd om daar iets aan te doen. Met dat geld wil de regering “de opbouw van een netwerk van fietswegen en fiets-wandelpaden verzekeren”.

Het netwerk verdichten

De doelstelling is “om de ontbrekende schakels te sluiten van het fietsnetwerk zodat het netwerk van wegen voor deze vorm van mobiliteit verdicht” en om “dit netwerk beter toegankelijk te maken, maar ook rekening te houden met een utilitair gebruik door verbindingen te voorzien met industrieparken, sportcentra, stations,…”. Als u er meer over wil weten, kan u nakijken waar deze fietsnetwerken komen in deze lijst van 79 gesubsidieerde Waalse gemeenten.


Publicité

Delen