Wallonië trekt 400.000 euro uit voor laadpalen

Wallonië trekt 400.000 euro uit voor laadpalen

Waals minister van Leefmilieu Jean-Luc Crucke wil een budget van 400.000 euro vrijmaken om de inplanting van extra laadpalen op Waals grondgebied te versnellen. Eindelijk?

Hoewel er geen twijfel meer over bestaat dat we aan de vooravond staan van een massale elektrische omslag voor de auto, schiet de laadinfrastructuur in België nog zwaar tekort. Zeker in Wallonië, waar vandaag niet eens 300 werkende laadpalen staan. Waals minister van Leefmilieu Jean-Luc Crucke lijkt daar echter (gedeeltelijk) iets aan te willen doen. Hij heeft namelijk voor nu donderdag 19 april op de agenda van de Waalse regering gezet dat hij een budget van 400.000 euro wil vrijmaken. Met dat bedrag wil hij 100 tot 120 extra laadpalen plaatsen om in de komende maanden het laadnetwerk uit te breiden. De bedoeling is dat er tegen 2020 zo’n 680 laadpalen in Wallonië te vinden zijn.

Minstens 5.000 in Vlaanderen

Hoewel we het initiatief alleen maar kunnen toejuichen, zeker een paar dagen na het rapport van het Europese milieuagentschap dat klaagt over het gebrek aan fiscale stimuli voor de inplanting van laadpalen in de EU, moeten we tegelijk opmerken dat Vlaanderen veel meer ambitie toont. Tegen 2020 wil het noordelijke deel van het land namelijk minstens 5.000 laadpalen op zijn grondgebied.


Publicité

Delen