Waterstof, om van te watertanden?

Waterstof, om van te watertanden?

De dikke pick-up Tundra van Toyota heeft zich de waterstofaandrijflijn aangemeten van de Mirai. Daarmee beweegt hij zich niet alleen uitstootvrij voort… Maar kan hij ook pizza’s bakken.

 

Op de SEMA Show in Las Vegas, een salon gewijd aan tuning en allerlei soorten accessoires voor de autowereld, heeft Toyota een verrassende conceptcar voorgesteld op basis van zijn dikke pick-up Tundra. Innovatief is in de eerste plaats zijn waterstofaandrijving, die hij leent bij zijn broer Mirai. Maar dat is niet alles: de geproduceerde energie van zijn brandstofcel wendt hij ook aan om er… pizza mee te maken.

Ingebouwde keuken

De samen met Pizza Hut bedachte conceptcar heet Pie Pro en heeft in zijn laadbak wat Toyota een ‘keuken’ noemt. Het heeft er een ijskast ingebouwd, naast een pizza-oven en robotarmen die de pizza’s kunnen opwarmen en opdienen. Volgens Toyota kan de geautomatiseerde keuken elke 6 tot 7 minuten een pizza maken, baktijd en versnijden inbegrepen. Een interessant idee voor feestjes ver van elke stroombron en zonder andere hulpmiddelen…


Publicité

Delen