Waymo: 20.000 Jaguars I-Pace voor autonome taxivloot

Waymo: 20.000 Jaguars I-Pace voor autonome taxivloot

Waymo, de dochteronderneming van Google gespecialiseerd in autonome rijtechnologie, heeft een samenwerking getekend met de groep Jaguar Land Rover. Jaguar gaat meer dan 20.000 exemplaren leveren van zijn nieuwe elektrische SUV I-Pace voor Waymo’s vloot van bestuurderloze auto’s.

De groep Jaguar Land Rover en Waymo, het departement gespecialiseerd in zelfrijdende auto’s van Google, hebben een strategisch samenwerkingsakkoord getekend om samen het eerste autonome elektrische voertuig te ontwikkelen dat speciaal voor dit soort transportdiensten is bedoeld. Het gaat om de nog maar pas voorgestelde Jaguar I-Pace, die als basis zal dienen voor de vloot van autonome elektrische taxi’s van Waymo.

20.000 exemplaren

In het akkoord dat vandaag is voorgesteld staat dat Jaguar 20.000 stuks van de I-Pace mag leveren aan Waymo in de eerste twee productiejaren van het model. Vanaf 2020 komen deze auto’s de zelfrijdende taxivloot van Waymo versterken. Jaguar benadrukt echter dat de eerste prototypes van de autonome I-Pace al in de komende maanden op de weg zullen testrijden. Ter herinnering, Waymo wil zijn autonome transportdienst, die je kan oproepen met een app, al in de loop van 2018 opstarten in de Amerikaanse stad Phoenix in Arizona met zijn modellen met verbrandingsmotor, die in de voorbije jaren al meer dan 8 miljoen testkilometers hebben gereden.


Publicité

Delen