Zin om een Nissan Leaf te delen?

Zin om een Nissan Leaf te delen?

Dat kan in Vlaams-Brabant en mits een beetje geluk. In die provincie zijn namelijk 20 “Testrijders” te vinden, die je hun Nissan Leaf willen uitlenen binnen het kader van een forse promotiecampagne rond elektrisch autodelen.

Gedurende één jaar rijden 20 particulieren, ondernemers, plaatselijke besturen en organisaties uit Vlaams-Brabant rond met een nieuwe Nissan Leaf dankzij operatie “Testrijders”. De twintig proefkonijnen genieten een voordelig leasetarief voor hun Leaf en worden gestimuleerd om hun elektrische auto zoveel mogelijk te delen met hun buren, vrienden, collega’s en zelfs met vreemden. Ook jij kan dus met zo’n auto rijden. Tegen het eind van het jaar verwacht de organisatie dat de 20 auto’s meer dan 1.500 keer zullen zijn uitgeleend. De bedoeling is om van al die tijdelijke bestuurders “ambassadeurs voor elektrisch autodelen” te maken.

Heel Vlaanderen

In het eerste jaar (juni 2018 tot juni 2019) loopt het project in Vlaams-Brabant, maar het zou later worden verdergezet in andere Vlaamse provincies. Laurien Spruyt, beleidsmedewerker mobiliteit bij Bond Beter Leefmilieu, vertelt: “Bond Beter Leefmilieu blijft uiteraard in de eerste plaats ijveren voor stappen, fietsen en openbaar vervoer. Als mensen toch kiezen voor de auto, willen we liefst dat ze overstappen op elektrisch rijden en autodelen. Hoe meer mensen dat doen, hoe beter voor de luchtkwaliteit”. Ze roept daarbij meteen iedereen op om zich kandidaat te stellen: “Daarom zoeken we nog 10 extra kandidaten en nog heel veel mensen die de auto’s van de Testrijders via CarAmigo willen huren en zelf het plezier van elektrisch rijden willen ervaren”. Wie zich geroepen voelt, vindt meer informatie over de operatie op www.testrijders.be.


Publicité

Delen